Siinä lentisäijien päävalmentajan Tuomas ”Köpi” Sammelvuon ohjenuora numero yksi. Millä hän hakee carpe diem-efektiä. Eli. Älä elä eilisessä. Älä elä huomisessa. Elä nyt.

Vain TÄNÄÄN tehdyillä asioilla on merkitystä. Vain tähän päivään, itseesi keskittymällä, autat joukkuetta parempaan huomiseen. Parempaan ottelu ja turnaustulokseen.

 

Sloganeitahan urheilussa piisaa. ”No pain – no gain”. ”Dream big”. ”Talent is something – attitude is everything”. Tai maailman menestyneimmän olympiaurheilijan, 18-kertaisen olympiakultamitalistin harjoitusaltaan yllä roikkuva ”Champions train – even when nobody’s watching” lakana. Jota Michael Phelps tiiraillut vuositolkulla treenatessaan itseään timanttikuntoon.

 

”Tänään on maailman tärkein päivä”-kyltti puolestaan komistaa Kuortaneen Urheiluopiston lentopalloharjoitushallin seinää. Ja voi todella tulla tarpeeseen EM-kisojen aikaan.

 

Mennäänpä ajassa vähän eteenpäin.

 

Nyt on sunnuntai 11.10. Suomi on hävinnyt ensimmäiset turnauspelinsä sekä Venäjälle että Serbialle. Edessä ottelu Slovakiaa vastaan. Ei todellakaan mikään kevyt kuoreton helppo nakki. Slovakia, EM-vitonen 2011, EM-11. 2013, kristallisoi tuon Köpi Sammelvuon sloganin tasan tarkkaan. Slovakiapeli kun on ISO peli. Maailman tärkein peli.

 

Sillä. Kahden tappion rasittama Suomi ei saa hävitä. Muuten EM-pelit on pelattu. Muuten Slovakia jatkaa kahdentoista parhaan joukkoon. Pudotuspeleihin.

Ja kun Belgiakin sitten vielä omasta lohkostaan livahtaa jatkoon, lentisäijien ratkaiseva olympiakarsintakin tammikuussa on vaarassa.

Sinne kun kelpuutetaan Euroopan yhdeksän parasta rankingmaata. Suomi nyt 8. Slovakia 9. Belgia 10. Need I say more…

 

Kun siis Köpin Äijät tuona sunnuntaiaamuna heräävät pelipäivän rutiineihin, kyseessä todella on MAAILMAN TÄRKEIN PÄIVÄ. Niin iso peli, että studiojuontajaakin puistattaa. Voitto, ja Suomi jatkaa pudotuspeleihin kuin myös tammikuun ratkaisevaan olympiakarsintaa. Tappio, ja ovi läimästään Äijiltä kiinni, sekä EM-kisoissa että olympiakarsinnoissa. Unelmat jauhautuvat murukastikkeeksi.

 

Mutta hei. Te protestoitte. Mitä jos Suomi voittanut sekä Venäjän että Serbian kahdessa ensimmäisessä pelissään. Silloinhan tällä Slovakiamatsilla ei mitään merkit……… STOP!

 

Muistakaa nyt!

 

TÄNÄÄN ON MAAILMAN TÄRKEIN PÄIVÄ!

 

Lentisterveisin,

 

Kaitsu Kunnas

Studioisäntä (etten sanoisi juontajaÄIJÄ)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail