Naisten lentopallomaajoukkue pelaa elokuussa kaksi karsintaottelua vuoden 2026 EM-lopputurnaukseen pääsystä. Päävalmentaja Nik Buser on valinnut ryhmän, joka aloittaa valmistautumisen Sveitsin ja Saksan kohtaamiseen. Ryhmän runko on alkukesän Hopeisesta liigasta tuttu, mutta sisältää myös kahden kokeneemman pelaajan palaamisen sekä yhden tulokkaan.

14 pelaajan EM-karsintajoukkueeseen tulee Hopeisesta liigasta kesän alussa poissa olleet Suvi Kokkonen, Jessica Kosonen sekä Ella Autere. Lisäksi 1. leirillä vielä poisolevien Kososen ja Kaisa Alangon tilalla nähdään Sofia Lehto sekä Heini Ahtola. Kesän Hopeisen liigan joukkueesta pois EM-karsintajoukkueesta nyt jäävät Neea-Maria Joki, Bettina Yli-Sissala, Viivi Pyhäjärvi ja Ahtola.

Karsintapelit pelataan 2024-2025

Naisten karsinnat pelataan puoliksi elokuussa 2024 ja elokuussa 2025. Suomi pelaa 2024 kotiottelun Sveitsiä ja vierasottelun Saksaa vastaan. 2025 vuorossa ovat kotiottelu Saksaa vastaan sekä vierasottelu Sveitsiä vastaan.

Karsinnat käynnistyvät Turun Kupittaalla pelattavalla Sveitsi ottelulla 18.8. ja jatkuu Schwerinissä Saksassa kotijoukkueen kohtaamisella 29.8. Tästä pääset ostamaan liput Turussa pelattavaan Sveitsi-otteluun.

EM-lopputurnauspaikan saavuttaa kaikkien lohkovoittajien lisäksi viisi parasta lohkokakkosta. Naisten maajoukkue on ollut mukana kolmissa edellisissä EM-kisoissa 2019, 2021 ja 2023. Jokaisella kerralla kisat ovat päättyneet alkulohkoon.

Valmentajan mietteet

Päävalmentaja Nik Buser:

”Erinomaisesti sujuneet, mutta kitkerään pettymykseen päättyneen, Hopeisen liigan jälkeen käännämme katseet EM-karsintoihin. Saksassa ja Sveitsissä meillä on ”kaksi isoa vuorta kiivettävänä”. Iloksemme Suvi Kokkonen ja Jessica Kosonen liittyvät joukkueeseen oltuaan poissa Hopeisen liigan ajan. Lisäksi Ella Autereen tulo joukkueeseen on meille apu, etenkin puolustuksellisesti. Samaan aikaan on totta kai hieno nähdä mukana Hopeisesta liigasta tutut 11 muuta pelaajaa. Jatkuvuus helpottaa rakennustyötämme.”

”Kaikkiaan kasassa on taas hyvin tasapainoinen joukkue, jossa on jo kansainvälisesti kokeneita pelaajia sekä tulevaisuuden nimiä, jotka ovat jo viime vuoden EM-lopputurnauksessa ja tämän kesän peleissä kykynsä näyttäneet.”

Ranking-sijat

Saksa on Euroopan rankingissa peräti kuudentena, mutta joutui karsintoihin heikosti menneiden 2023 EM-kisojen takia. Saksa sijoittui 12:nneksi pudottuaan neljännesvälierissä Puolalle 0-3. Kesän Nations leaguessa Alexander Waiblin valmentama Saksa oli 12:s voitettuaan kolme ja hävittyään yhdeksän ottelua.

Sveitsin Euroopan ranking on puolestaan 26 eli se on yhden pykälän Suomen edellä. Sveitsi oli 2023 EM-lopputurnauksessa 14:s eli mukana neljännesvälierissä sekin. Se hävisi tuolloin pronssia saavuttaneelle Hollannille 0-3. Kesän Kultaisessa/hopeisessa liigassa ei sveitsiläiset olleet mukana.

Tarkemmat tiedot Lentopalloliiton verkkosivuilla

 

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail