Suomen naisten lentopallomaajoukkue varmisti perjantaina Färsaarilla paikan Euroopan Hopeisen liigan finaaleihin. Suomi kukisti Färsaaret Torshavnissa lohkovaiheen päätösottelussa 3-0 (25-14, 25-19, 25-17).

Kaksiosaisten finaalien ensimmäinen ottelu pelataan Portugalissa ensi viikon torstaina 13.6. ja toinen Tampereella Hakametsän jäähallissa sunnuntaina 16.6. kello 15.00. Tampereen finaalin liput tulevat myyntiin heti lauantaiaamuna www.lippu.fi

Finaalien voittaja nousee ensi kesäksi Euroopan Kultaiseen liigaan. Suomi oli viimeksi mukana naisten Kultaisessa liigassa 2019.

Finaalit pelataan kaksiosaisena Eurocupien säännöin eli jos sarjapisteet ovat kahden pelin jälkeen tasan 3-3 pelataan mestaruudesta yksi 25 pisteen lisäerä.

Suomi voitti tyylillä kaikki viisi Hopeisen liigan lohkovaiheen peliään: Portugalin ja Luxemburgin Tampereella, Latvian ja Unkarin Budapestissä sekä nyt Färsaaret sen kotikentällä.

Suomen avaus Torshavnissa: Emmi Jalonen, Saana Lindgren, Neea-Maria Joki, Heini Ahtola, Taija Tikka, Bettina Yli-Sissala, Laura Penttilä (lib.).

Päävalmentaja Buser marssitti kentälle käytännössä täysin eri seitsikon, kuin aiemmissa otteluissa poislukien Taija Tikka, koska Daniela Öhman ei olut pelikuntoinen. Joukkueiden välinen tasoero tule heti selville pelin alusta, vaikka Färsaaret puolustikin näyttävästi kovia suomalaishyökkäyksiä peliin. Suomi vei avauserän 25-14 tehden kotijoukkueen pisteistä lähes puolet (6) virheillään. Torjuntapelissä Suomi oli suvereeni (4-0).

Toisen erän alussa Färsaaret kävi kertaalleen johdossa (3-4), kunnes Taija Tikan syöttövuorolla Suomi otti pelin taas hallintaansa. Färsaaret pisti erässä urheasti hantiin. Suomen finaalipaikka ratkesi kuitenkin toisen erän tultua tilille 25-19

Kolmas erä lähti kotijoukkueen hurmoksessa, mutta senkin Suomi käänsi helposti edukseen 25-17.

Hakkuri Saana Lindgren oli Suomen paras pistenainen (14/+6) parhaat tehot keräsivät puolestaan keskipelaajat Taija Tikka (12/+8, 73 % hyökkäyksellä) ja Bettina Yli-Sissala ( 11/+7, 73 % hyökkäyksellä). Suomen hyökkäysprosentti oli 49, Färsaarten 24. Torjunnat Suomi vei 11-2 ja ässät 7-5.