Lentopalloliitto tiedottaa verkkosivuillaan 14.3.2024

 

Veljekset pääsevät EM-mittelöön kotikentällä 2026 – Tampere miesten lentopallon EM-kisaisännäksi

Suomi on valittu yhdeksi miesten lentopallon EM-lopputurnauksen 2026 kisaisännäksi. Suomi järjestää loppukesästä 2026 yhden neljästä kuuden joukkueen alkulohkoista Tampereella 11.-17.9. Näin vain viiden vuoden tauon jälkeen Suomessa nähdään jälleen maanosan parasta lentopalloa, kun viimeksi 2021 Tampereella pelattiin yksi EM-alkulohkoista.

-Lentopallon EM-kisojen lohkovaiheen saaminen Suomeen ja Tampereelle on kova juttu. Kaupungille on kunnia isännöidä kansainvälisesti arvostetun lajin arvokisoja. Toivotan kaikki suomalaiset ja kansainväliset fanit tervetulleeksi Tampereelle nauttimaan urheilukaupungin elämyksistä, sanoo Tampereen kaupungin pormestari Kalervo Kummola

Aiemmin miesten lentopallon EM-kisoja on pelattu Suomessa myös 1977 ja 1993, jolloin Suomi oli ainoa isäntämaa. Samalla miehille varmistui jo ilman karsintoja kymmenes perättäinen EM-lopputurnauspaikka vuonna 2007 Moskovasta alkaneeseen ”putkeen”. Kaikkiaan miehet ovat nyt 21:nnen kerran mukana EM-lopputurnauksessa parhaan sijoituksen ollessa neljäs tila 2007.

Viimeksi Veljekset nähtiin kotikentällä EM-lopputurnauksessa Tampereella 2021. (Kuva: Lentopalloliitto)

 

Lentopalloliiton puheenjohtaja Lauri Inna iloitsee kisaisännyydestä ja haastaa kaikki mukaan:

-Olemme erittäin innoissamme ollessamme yksi miesten lentopallon EM-lopputurnauksen 2026 kisaisäntiä. Yhteistyö Tampereen kaupungin kanssa jo hakuprosessista lähtien on ollut saumatonta.

-Olemme monellakin mittarilla juuri nyt positiivisessa suunnassa ja nämä kisat tuovat lisää vauhtia ja sisältöä lajimarkkinointiin. Kotikisat tukevat hienosti myös juuri valittua miesten maajoukkueen sinivalkoista valmennuksen suuntaa – nyt haastan koko lentopalloperheen mukaan rakentamaan yhdessä upeaa sinivalkoista juhlaa!

Lentopalloliiton urheilutoimenjohtaja, itsekin moninkertainen arvoturnauspelaaja, Tapio Kangasniemi näkee pelaajille tarjottavan nyt yhtä hienointa mahdollisuutta, mitä urheilijat voivat kokea.

-Upea asia saada lentopallon arvoturnaus maahamme. Erityisesti se lämmittää mieltä pelaajien näkökulmasta, koska arvokisat kotikentällä on yksi hienoimmista asioista mitä urheilussa voi kokea. Meillä on mielestäni Euroopan parhaat fanit ja myös fanien näkökulmasta olen erittäin tyytyväinen ,sillä usein fanit ovat joutuneet matkaamaan pitkänkin matkan eri turnauksiin. Nyt on omat pojat tulessa Tampereella, joten odotan selvää voittoa joka pelistä katsomon puolella.

-Koko Suomen Lentopallolle ja sen elinvoimaisuudelle tämä on totta kai todella tärkeä asia monestakin eri näkökulmasta. Meillä on hieno arvokisaputki maajoukkueilla takana ja sitä on upea päästä jatkamaan kotikentällä Tampereella 2026,

Edellisessä EM-lopputurnauksessa 2023 Veljekset sijoittuivat 19:nneksi jäätyään Varnassa Bulgariassa alkulohkonsa viimeiseksi yhdellä voitolla ja neljällä tappiolla.

Euroopan Lentopalloliitto CEV julkaisi myös miesten ja naisten karsintalohkot sekä niiden ohjelmat. Molemmissa sukupuolissa pelataan seitsemän kolmen joukkueen karsintalohkoa, joista voittajat sekä viisi parasta toiseksi sijoittunutta saavuttaa paikan 2026 pelattaviin EM-lopputurnauksiin.

Miehissä suoran paikan 2026 EM-lopputurnaukseen saavat naisten tapaan 2023 EM-kisojen kahdeksan parasta sekä neljä turnausisäntää. Turnausisännistä on julkaistu Suomi, Romania ja Bulgaria. Neljäs järjestäjämaa tulee yhdeksän muun kisapaikan saavan maan joukosta: Puola, Italia, Slovenia, Ranska, Alankomaat, Serbia, Ukraina, Saksa ja Portugali.

Miesten karsintalohkot (Euroopan ranking)
A: Turkki (8), Tanska (27), Unkari (28)
B: Belgia (11), Azerbaijan (26), Itävalta (29)
C: Tsekki (13), Montenegro (24), Norja (31)
D: Kroatia (16), Viro (23), Israel (34)
E: Espanja (17), Sveitsi (22), Ruotsi (35)
F: Kreikka (18), Pohjois-Makedonia (21), Georgia (37)
G: Slovakia (19), Latvia (20), Kosovo (nr.)

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail