Lentopallon MM-kisat.
Onnittelut Puolalle maailmanmestaruudesta.
Kiitoksia Suomen miesten maajoukkueelle hienoista esityksistä kisoissa. Sytytitte paikalla olleet fanit kuin myös kotonakin otteluita seuranneen yleisön. Yllätitte meidät positiivisesti. Tästä on hyvä jatkaa. Me tuemme teitä.

Fanit. Wauuu. Mahtavaa. Fanikulttuuri vahvistuu vuosi vuodelta. Varnassa meitä oli noin 3000 innokasta kannustajaa. Tunnelma hallissa oli huikea ja kannustimme joukkuettamme myös tappioasemassa. Osaamme toimia kiitettävästi katsomon puolella. Kunnioitamme myös vastustajan suorituksia, emmekä vihellä tai buuaa heille. Olemme saaneet tunnustusta myös kansainväliseltä liitolta fanitoiminnastamme.
Tunnelmaa hallissa on vaikea kuvailla, jos ei itse ollut katsomossa. Lentishän on parasta paikan päällä. Toivottavasti tunnelma välittyi tv:n kautta myös kotikatsomoihin.

Suomi – Bulgaria. Pelattiin ja taisteltiin. Halli täynnä. Tunnelmaa ylläpiti kaksi dj:tä. Yleisölle ohjeistettiin kuinka kannustetaan ottelun edetessä. Ässäsyöttö, torjunta, hyvä hyökkäys jne.Toinen dj innosti kokoajan kotijoukkueen kannattajia. Ei siellä kuulutettu sitä kuka syöttää tai mikä on tilanne.

Välipäivät. Aina vaan enemmän suomalaisia katukuvassa. Leppoisaa yhdessäoloa joko tutustuen Varnaan tai pelaillen biitsiä mahtavilla kentillä. Aurinko paistoi ja helli fanien hipiää.

Suomi – Kuuba. Loistava vire. Upea peli. Energiaa ja peli-iloa. Katsomossa sinivalkoinen väritys. Merkille pantavaa oli kuinka paljon erilaisia asuja ja maalauksia kannattajilta löytyi. Fanit valmistautuneet huolella illan koitokseen. Kokoontuminen Catsbyssa ennen ottelua ja sieltä yhdessä marssien pelipaikalle. Tätä kannattaa jatkaa.

Volleybileet. Kuuba pelin jälkeen yhteinen fani-ilta Varnan suurimmassa ravintolassa. Kiitoksia Kaj Kunnas. Siinä on mies joka osaa ottaa yleisönsä. Haastattelut, juonnot ja fiiliksen luominen onnistui mahtavasti. Paikalla 400 innokasta fania. Salolainen coveryhtye ”Joku Paikallinen Bändi” pisti parastaan. Yhtye eli mukana joka solullaan saaden fanit laulamaan ja tanssimaan yhdessä. Oli unohtumaton ilta. Jatkamme näitä tulevaisuudessakin.

Suomi – Puola. Kokemusta nuorille pelaajille. Hienosti yksi voitettu erä hallitsevilta ja kuten kaikki nyt tiedämme, niin myös tulevilta maailmanmestareilta. Taas aluksi yhteinen kokoontuminen. Hauskaa menoa ja yhdessäoloa ystävien kesken. Taisi pitkästä aikaa olla niin, että suomalaiset fanit katsomossa voittivat puolalaiset kannustajat. Puolalla oli perinteinen punavalkoinen väritys. Suomalaiset hyvin sisäistäneet sen, että meidän väri on sinivalkoinen. Pitäkäämme siitä kiinni. Näyttää katsomossa hienolta ja luo yhtenäisyyden tunnetta.

Suomi – Puerto Rico. Voitolla 16 parhaan joukossa maailmassa. Ajatelkaapa sitä. Voitto ei tullut helpolla, mutta kovan taistelun jälkeen voittoon. Niko Suihkosen sanoin. ” Oli mukava tulla kentälle ja annoin mennä vaan. Oli hienoa voittaa tämä peli. Eihän sitä voi vaan kuin unelmoida että on mukana tällaisessa ”. Katsomossa tuntui samalta. Meno ja kannustus nousi taas tasoa ylemmäs. MAHTAVAA.

Suomi – Iran. Viiden erän trilleri. Iran lujilla. Yksi piste Aasian mestarilta. Kyllä fanit jaksaa. Hallissa jälleen huikea tunnelma ja kannustus. Osa faneista suuntasi heti ottelun jälkeen kohti kotia. Osa pakkasi kamansa Milanon matkaa varten.

Fanitapaaminen joukkueen ja fanien kesken järjestettiin heti ottelun jälkeen Catsbyssa. Paikka aivan täynnä. Dj:llä suomalainen soittolista. Juontajana jälleen Kaitsu. Tunnelma korkealla. Puolentunnin odottelun jälkeen joukkue saapuu paikalle ja vastaanotto on jopa riehakas. Haastatteluja, pelaajien tapaamisia, kuvia, yhdessäoloa. Kuulumme yhteen, joukkue ja fanit. Kiitos teille kaikille.
Erityiskiitos aikamatkojen Kirsille ja lentopalloliiton Päiville yhteistyöstä, järjestelyistä volleybileiden ja fanitapaamisen eteen tehdystä ansiokkaasta työstä. Toivottavasti yhteistyö jatkuu myös tulevaisuudessa.

Matka jatkuu Milanoon.
Suomi – Italia. Pelin alku sujui taistellen, mutta Italian tähdet osoittivat kuitenkin pelitaitonsa ja veivät kotijoukkueen voittoon. Iltapeli. Hallissa 12500 katsojaa. Suomifaneja ehkä sata. Italialaiset kannustivat hurjasti omiaan, luoden halliin hyvän tunnelman. Huomion arvoista oli se, että antoivat tunnustusta myös Suomen joukkueelle.

Suomi – Hollanti. Kaksi erää hyvää ja iloista lentopalloa. Sivula liekeissä. Päivän ensimmäinen peli. Mielessä kävi, että hallilla ei olisi paljon katsojia, mutta erehdyin. Halli täynnä, mikä oli iloinen yllätys. Italialaiset osasivat pitää hauskaa vaikka oma joukkue ei pelannutkaan. Meidänkin pieni faniryhmä eli ottelussa mukana pitäen ääntä sen verran kuin porukasta lähti.

Suomi – Venäjä. Iso karhu vei ottelun, mutta kolmannessa erässä Suomi pisti maailman mahtimaan tiukalle.
Päävalmentaja Tuomas Sammelvuo kehui joukkueen kasvamista MM-turnauksessa seuraavasti.
MM-kisojen 16. sijaan pitää olla tyytyväinen. Tämä on tärkeä sijoitus suomalaiselle lentopallolle. Meillä on kuitenkin vielä hirveästi työtä tehtävänä, että pysytään kansainvälisissä kisoissa mukana. Me ollaan kasvettu ja kehitytty tiiminä. On ollut hienoa pelata tällasia joukkueita vastaan ja tuollaisia torjuntakorkeuksia vastaan. Se kehittää ja kasvattaa joukkuetta. Sekin on tärkeää, että on saatu seurata maailman huippujoukkueita, miten ne toimivat. Haluan kiittää kaikkia joukkueen toimintaan osallistuneita ihmisiä, jotka ovat tehneet hienoa työtä taustatiimissä. Ja faneille myös isot kiitokset, Sammelvuo kiitti.
Osa faneista jatkoi matkaa vielä Torinoon.

Mitä jäi mieleen.
Fanien määrä lisääntynyt kiitettävästi. Pystytään kannustamisella auttamaan joukkuetta ja saadaan halleihin hieno tunnelma. Kunnioitamme vastustajia. Osaamme pitää hauskaa fiksusti. Meidän pitäisi saada tuotua kannustus ja tunnelma myös kotimaiseen liigaan. Faniasut ja maalaukset lisääntyneet. Mahtavia kannustusryhmiä syntynyt. Hienoja sekä omaperäisiä asuja. Uusia kannustushuutoja kaivattaisiin. Kun meitä on jo niin paljon, varmasti löytyy ideanikkareita joka niitä kehittäisi lisää. Lyhyitä ja ytimekkäitä. Rytmikäs laulu olisi myös hieno lisä kannustamiseen. Rytmi ja vain muutama iskevä sana jota olisi helppo esittää. Ottakaa haaste vastaan.

Hallit. Varna. En tiedä millä lailla hallit tarkistetaan ennen niiden hyväksymistä peliareenaksi. Varnasta jäi päällimmäisenä mieleen, että myyntipaikkoja oli todella vähän ja jonottaminen oli jokapäiväistä.
Milano. Italialainen logistiikka hämmästyttää edelleen. Osta kuponki kassalta ja siirry seuraavaan paikkaan noutamaan ostoksesi. Myyntipaikkoja vähän, ihmisiä 12500 hallilla. Vessoja vielä vähemmän. Ei voi puhua enää jonottamisesta vaan odottamisesta. Ei päässyt alueen ulkopuolelle otteluiden välillä.

Takaiskut. Ulkomailla oltava aina varovainen. Kaikkea voi tapahtua. Saat esimerkiksi taksilta vaihtorahana leikkirahaa. Puhelin voi joutua anastetuksi jne.. Pidetään toisistamme huolta.
Palautetta. Kaipaamme teiltä kehitysideoita. Ruusuja ja risuja. Mitä vaan. Ota meihin yhteyttä finfanteam.fi sivujen kautta. Vasemmasta yläreunasta sähköpostilla, yhdistys(at)finfanteam.fi. Www. sivuilta löydät myös tietoa meidän toiminnasta. Liittymällä jäseneksi tuet samalla suomalaista junioritoimintaa. Olemme lahjoittaneet joka vuosi huomattavan summan junioreille.

FinFanTeam ry.
Jaakko Lepistö puheenjohtaja
Sami Mattila varapuheenjohtaja

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail