Näin meillä maajoukkueessa, kaikui 1970-luvulla Saarijärven Kisasuojanp uolityhjässä salissa, kun Haminan Arsin Seppo Kiviö epäonnistui lentopallon SM-karsintapelissä syötön vastaanotossa.
Myrkylliseksi tarkoitettu huuto osui maaliinsa. Arsi hävisi ottelun, ja kymenlaaksolaisseuran pääsarjataival päättyi pian myöhemmin.

Maajoukkue on lajissa kuin lajissa helppo vinoilun kohde. Kysykää vaikka suomalaisilta jalkapalloilijoilta.

Lentopallon miesten MM-kisoissa Puolassa asetelma on yhtäkkiä kääntynyt päälaelleen. Kun viime viikonloppuna Suomen 5·000 ihmisen kannattajakaadereista joku kehaisi, että ”näin meillä maajoukkueessa”, muistot palasivat mieleen: noin 40 vuoden takainen vinoilu SM-karsinnoissa ja Saarijärven nyt jo purettu Kisasuoja.

Jotain on muuttunut, vinoilu vaihtunut kehuiksi. Satunnaisemmin lentopalloilua seuraava on kannattajien hurmoksesta ällikällä lyöty. Maajoukkuepelaajat ja Suomen kannattajat ovat yhtä. Pääsylipuistaan maksaneet Suomi-fanit tosiaan uskovat asiaansa. Jos heiltä kysyy, Suomi voi keskiviikkona kukistaa olympiavoittajan ja Euroopan mestarin Venäjän. Niin sanottujen asiantuntijoiden veikkaukset kertovat toisen totuuden puolesta. Venäjä nyt vain on liian väkevä karhu kaadettavaksi.

Ilman uskoa Suomen maajoukkue ei kuitenkaan olisi tässä tilanteessa. Eli lentopalloilua(kaan) ei kannata jättää pelkästään asiantuntijoiden pilattavaksi.

 
Reima Rautiainen

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail